31 mei 2010

Help, mijn marsepein plakt en scheurt...

Dat het taarten maken af en toe nog niet zo makkelijk is, ondervond ik vorige weekend.

Het pinksterweekend was natuurlijk warm en dus was het in huis warm, had ik het warm en was de marsepein wat warmer.
Met als gevolg dat mijn marsepein verschrikkelijk plakte
èn bij het minst of geringste scheurde.
Toen was mijn nieuwe taartenhobby ineens iets minder leuk...

Het wilde maar niet lukken.
Ik heb er uiteindelijk een uur over gedaan voordat ik één mini-taartje bekleed had.

Dus ik alle taartensites en -forums afgezocht naar tips.

En de gouden tip was: Rol je marsepein uit op poedersuiker!

2 opmerkingen:

  1. maar hoe kom je dan weer van die witte waas op je marsenpijn af?
    beetje nat maken zij iemand tegen me maar dan blijft alles kleven is ook niet tof

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zorg dat je de poedersuiker aan de onderkant van je "lap" marsepein houdt.
    Zo hou je de hoeveelheid poedersuiker, die op de bovenkant van je lap marsepein komt, beperkt.
    En dan kun je inderdaad met een iets vochtig (bijna droog) kwastje de rset van de poedersuiker laten oplossen.

    BeantwoordenVerwijderen