Op deze pagina kun je How To's vinden
van bepaalde technieken
en een aantal taarten die ik heb gemaakt.
van bepaalde technieken
en een aantal taarten die ik heb gemaakt.
* Letter tappits.
In het begin heb ik zelf ook enorm veel moeite gehad om mooie letters te maken met de letter tappits van FMM. En nu krijg ik vaak de vraag hoe ik mijn letters zo mooi krijg. Dus vandaar hieronder "mijn" How To.
Neem 100 gram marsepein (in de gewenste kleur). Voeg een mespuntje Tylose (JEM Petal powder) toe en leg de marsepein een paar uur weg, om uit te harden.
Strooi wat poedersuiker op je werkblad en rol de marsepein hier heel dun over uit. Snij een vlakje uit, ter grootte van de letter die je wilt maken.
Leg een stukje (doorzichtig) vershoudfolie over het marsepein vlakje en leg daar bovenop de lettertappit.
Druk de tappit stevig aan en beweeg de tappit met de marsepein heen en weer. De poedersuiker onder de marsepein heeft nu een "schurende" werking en zal de letter los maken.
* Puntentaart
Kies twee verschillinde kleuren marsepein, één voor de buitenkant van de taart en één voor de punten.
Vul een ronde taart en smeer hem af met botercrème.
Vul een ronde taart en smeer hem af met botercrème.
Rol de kleur marsepein voor de punten uit en snij 2 cirkels uit, die iets kleiner zijn als de diameter van de taart.
Leg één van de cirkels marsepein over de taart en leg hier bovenop een cirkel van bakpapier met dezelfde diameter.
Rol vervolgens de kleur marsepein voor de buitenkant van de taart uit en leg deze lap over de tweede cirkel heen.
Zorg dat de cirkel goed aan de lap marsepein blijft plakken door de cirkel van tevoren bijv. iets nat te maken met water. Leg voorzichtig de lap marsepein met cirkel over de taart. Zorg daarbij dat alle cirkels exact op elkaar uitkomen.
Zoek het midden van de taart op en snij de bovenkant van de taart voorzichtig (tot aan het bakpapier) in 8 punten. Blijf hierbij enkele centimeters van de kant vandaan.
Vouw de punten naar buiten en verwijder voorzichtig het bakpapier. De punten zijn klaar.
Je kunt nu in de binnenring van de punten een leuke afbeelding puzzelen en de punten versieren.
Je kunt nu in de binnenring van de punten een leuke afbeelding puzzelen en de punten versieren.
Neem een halve ronde taart en teken voordat je begint de omtrek van deze halve taart over op papier (dit wordt straks je mal). Zet de taart op z'n kant en snijd de taart in lagen. Vul de taart en smeer hem af met botercrème.
Rol de marsepein uit en snijd m.b.v. de papieren mal 2 halve cirkels uit voor de zijkant van het tasje.
Plaats de beide halve cirkels marsepein tegen de taart.
Maak een strook voor de rits en rol er een zigzag in (bijv. m.b.v. een speciale tool). Plaats deze strook op de zijkant van de halve taart.
Plaats naast de "rits" nog twee stroken en werk de onderkant van het tasje af (bijv. met twee kleine halve cirkels) zodat er geen botercreme meer zichtbaar is.
M.b.v een sugargun kun je randjes maken, waarmee je het make-up tasje kunt gaan afwerken. Werk alle naadjes mooi weg. Vergeet ook het lipje van de rits niet te maken.
Je kunt het tasje bijv. "stapelen" op een andere taart.
Maak het geheel af met geboetseerde make-up.
Veel plezier ermee.
Maak het geheel af met geboetseerde make-up.
Veel plezier ermee.